Toplu dosya dönüştürme

Power PDF Advanced sürümünün bu özelliği sayesinde, ayarlara da erişim sağlanarak toplu TIFF veya PDF dosyalarını verimli bir şekilde başka bir dosya türüne dönüştürebilirsiniz. Dönüştürme için dosyaları tek bir klasöre taşıyın, ardından Toplu Denetimler aracını seçin:

Toplu dönüştürücü simge

Gelişmiş İşleme şeridinin Toplu grubundan Toplu Dönüştürücü’yü seçin.

 

Toplu Dönüştürücü iletişim kutusu

  1. Giriş klasörünü seçmek için Kaynak düğmesini tıklatın.

  2. Dosya türü listesinden dosya türünü tıklatın: Dosya listesini oluşturmak için PDF (tüm türler) veya TIFF (tüm türler) seçimini yapın.

  3. Bulunan Belgelerin sayısı sağdaki Bulunan Belgeler kutusunda görüntülenir. Bölmenin üst kısmındaki Belge listesi bu dosyalarla doludur. Belge listesinden dönüştürülecek dosyaları seçin veya Tümünü Seç öğesini tıklatın.

  4. PDF parola korumasını atlamak için Parola iletişim kutusunu atla (pdf girişi) onay kutusunu seçin. Dönüştürme işlemi esnasında korumalı PDF kaynak dokümanlarının her birine yönelik parola verilmesi için bu onay kutusunu temizleyin.

  5. Çıkış klasörünü seçmek için Hedef düğmesini tıklatın.

  6. Dosya Türü listesinden (Hedef altında) hedef dosya türünü tıklatın.

    • TIFF: Standart TIFF dosyaları. Sıkıştırma, çözünürlük ve renk seçeneklerini ayarlamak için Ayarlar seçeneğine tıklayın.

    • Çok sayfalı: Sıkıştırma, çözünürlük ve renk seçeneklerini ayarlamak için Ayarlar seçeneğine tıklayın.

    • PDF: Yalnızca görüntü PDF'i sayfaları yalnızca bit eşlem biçiminde içermektedir. Yalnızca Görüntü İçeren PDF için hiçbiri.

    • Aranabilir PDF: Bu PDF sürümü sayfaların metin biçimini içerir. OCR dilini ve görüntü ön işleme seçimlerini ayarlamak için Ayarlar’ı tıklatın.

    • Unicode Metin: (Yalnızca Power PDF Advanced.) OCR, dil, yalnızca görüntü içeren sayfalar, standart olmayan kodlanmış sayfaları, Unicode metin çıktısına ilişkin üstbilgi ve altbilgileri kullanımını yapılandırılması için Ayarlar seçeneğine tıklayın.

  7. PDF'ye kaydetmek için Uyumluluk listesinden istenilen PDF (PDF, PDF/A, PDF/X, PDF/E) alt standardını tıklatın veya kaynak dosyasının biçimini kullanmak için PDF Olduğu Gibi öğesini tıklatın. Daha sonra bir Renk profili seçmek için varsa daha küçük Ayarlar düğmesini tıklatın. Farklı PDF standartlarına ilişkin ayrıntılar için bkz. PDF Sürümleri Hakkında.

  8. Sağ alttaki Disk alanı bölümü'nden gereken ve kullanılabilir disk alanını kontrol edin. Gereken disk alanı Kullanılabilir alandan fazlaysa gereken alanı açın.

  9. Yanlış kullanım sonucu ortaya çıkacak kayıpların önüne geçmek için isteğe bağlı olarak, Var olan bir belgeyi değiştirirken her zaman uyar onay kutusunu seçin veya mevcut dosyaların üzerine yazılacaksa bu kutuyu devre dışı bırakın. (Sayfanın altında konuyla ilişkili olan önemli not kısmına bakınız)

  10. Çevrimiçi okuma için daha uygun olan Doğrusallaştırılmış PDF üretilmesi için isteğe bağlı olarak Web Görüntülemesi İçin İyileştir onay kutusunu seçin. Farklı PDF standartlarına ilişkin ayrıntılar için bkz. PDF Sürümleri Hakkında.

  11. Kaynak belgelerinde bulunan orijinal etiketleri korumak için isteğe bağlı olarak Etiketleri kaldır onay kutusunu seçin. Bu onay kutusu yalnızca Dosya Türü listesinde PDF veya Aranabilir PDF seçili olduğunda ve Uyumluluk listesinde PDF Olduğu Gibi seçili olduğunda kullanılabilirdir.

  12. Çıktıyı siyah ve beyaza dönüştürmek için isteğe bağlı olarak Griye dönüştür onay kutusunu seçin.

  13. Dönüştürme sonuçlarının düz metin halindeki raporu için Günlüğü Görüntüle öğesini tıklatın.

 

Not

TIFF veya yalnızca görüntü içeren PDF dosyalarından Aranabilir PDF dosyası oluşturulurken OCR kullanılması gerekir. Uygun OCR dilinin seçilmesi, dönüştürmenin doğruluk oranını arttırır.

Önemli. Kaynak ve hedef klasörleriniz aynıysa, uyarı verilmesi istenmiş olsa da, orijinal dosyaların üzerine uyarı verilmeden yazılabilir. Farklı klasörlerin kullanılması önerilir.

Ayrıca bkz. Dizilerle toplu işleme.