Giriş > Araçlar > Böl'den Belgeyi Böl iletişim kutusuna erişin.
Kaynak Belge
Birden çok sayfası olması koşuluyla Geçerli Belge'yi veya Seçilen Belge'yi seçin ve Aç iletişim kutusunu görüntülemek için Gözat'ı tıklatın. Bölünecek dosyayı seçin. Her koşulda, orijinal PDF bozulmadan kalır.
Bölme Modu
Geçerli girişte, bölme işlemi bir veya daha fazla çıkış dosyası oluşturarak orijinal belgenin tüm içeriğini kapsar. Power PDFdosya adlarına bir ön ek metin ve yinelenen sayılar ekleyerek özgün dosya adını kullanır. (Numaralandırmaya ilişkin detaylar için bkz. Numaralandırma Seçenekleri) Bölünmüş bir mod seçin.
Dosya boyutuna göre böl: __ MB. PDF belgenizi, belirtilen dosya boyutundan büyük olmayan parçalara böler. Boyut sınırının 0,50 ile 10 MB arasında olması gerekir. Bant genişliği sınırlı olduğunda PDF dosyalarını gönderirken bu yararlıdır.
Sayfaların eşliğine göre böl. PDF belgenizi tek ve çift sayfalara göre böler. “[Dosya adı] belgesinin çift sayfaları” ve “[Dosya adı] belgesinin tek sayfaları” adlı iki çıkış dosyası oluşturulur.
Boş sayfaya göre böl. Boş sayfa ile her karşılaşıldığında yeni bir PDF belgesi başlatır. Boş sayfalar atılır. İlk kesim, boş olmasa bile her zaman Sayfa 1 adıyla başlar. PDF tararken boş sayfaları ADF'ye yerleştirebilir, sonra dosyayı bölmek için bu modu kullanabilirsiniz.
Sayfalara göre böl: __ sayfa, belge olarak. PDF belgenizi, her biri aynı sayıda sayfa içeren dosyalara böler. "3" sayısını girerseniz, belge her biri ardışık 3 sayfayı içeren parçalara bölünür. Sonuncu parça daha az sayfa içerebilir.
Metin içeren sayfalara göre böl. PDF belgesini, girilen sözcüğü veya metin dizesini içeren sayfalardan böler; büyük/küçük harfe duyarlıdır. Girilen metin dizesinin bir sonraki örneği her bulunduğunda, yeni bir dosya başlar. İlk kesim, belirtilen metni içermese bile her zaman Sayfa 1 adıyla başlar. Açıklamalar, imzalar vb. metin eşleşmesi açısından denetlenmez. Rapor, fatura veya fatura belgelerine bu bölme modunda etkili şekilde işlem yapılabilir.
Sayfalara göre böl. PDF belgesini kullanıcı tanımlı ayırma sayfa numaralarından (örneğin 7; 32; 87) böler. İlk kesim, açık olarak belirtmeseniz bile her zaman Sayfa 1 ile başlar. Geçersiz sayfa numaraları belirtirseniz uyarılırsınız.
Yer işaretine göre böl. PDF belgesini belirtilen yer işareti adının bulunduğu sayfadan böler. İlk kesim her zaman Sayfa 1 ile başlar.
Yer işareti düzeyine göre böl. PDF belgenizi belirli bir yer işareti düzeyine göre böler. Belirtilen yer işareti düzeyi her bulunduğunda, yeni bir dosya başlar. İlk kesim her zaman Sayfa 1 ile başlar. Yer işaretine göre bölme, yalnızca yer işareti olan PDF dosyalarında kullanılabilir.
Sayfaları Alıntılama
Geçerli girişte, Alıntılama işlevleriyle elde edilen çıkış genellikle orijinal belgenin yalnızca bir bölümünü kapsar, bu aynı zamanda bozulmamış bölümdür.
Sayfaya ve sayfa aralıklarına göre alıntıla. Çakışmaması gereken kullanıcı tanımlı sayfalar veya aralıklarla belirtilen belge bölümlerini alıntılar. Bir sayfa aralığında, sayfalar belirtilerek ters sırada çıkış alınabilir. Sonuç PDF dosyaları “Kesim 001 - [özgün dosya adı]”, “Kesim 002 - [özgün dosya adı]” vb. şekilde adlandırılır.
Geçersiz bir ayırıcı veya çakışan aralıklar durumunda uyarı verilir.
Örnekler:
2;2-37;35-46 geçersiz çakışma
2;4-33;35-46 geçerli belirtim
Metin içeren sayfaları alıntıla. Girilen sözcükle veya metin dizesi ile eşleşen sayfaları alıntılar (büyük/küçük harfe duyarlıdır) ve onları tek dosyaya kaydeder. Sonuç dosyası, girilen metin deseniyle adlandırılır. Bu seçenek, ortak özellikleri paylaşan sayfaları alıntılamak ve onları tek bir dosyada gruplandırmak (örneğin, belirli bir kişi tarafından gönderilen tek sayfalık raporlar) için kullanışlıdır. Açıklamalar, imzalar vb. metin eşleşmesi açısından denetlenmez.
Yer işaretine göre alıntıla. Belirli bir yer işareti adıyla ilişkilendirilmiş tüm sayfaları alıntılar. Yer işareti adını metin kutusuna girin (büyük/küçük harfe duyarlıdır). Sonuç dosyalarının adları şu şekildedir: “[yer işareti adı]_001”, “[yer işareti adı]_002”, “[yer işareti adı]_003” vb.
Yer işareti düzeyine göre alıntıla. Belirtilen düzeyin her yer işareti bölümü ayrı bir PDF dosyasına alıntılanır ve yer işareti başlığı kullanılarak adlandırılır. Sonuç dosyaları, yer işareti hiyerarşisini (belirtilen düzeye kadar) yansıtan otomatik olarak oluşturulan klasörlere yerleştirilir. Otomatik olarak oluşturulan HTML dizin dosyası, kolay dosya gezintisi sağlar. Yer işareti alıntılama, yalnızca yer işareti olan PDF dosyalarında kullanılabilir.
Örnek: Üçüncü düzey yer işaretleri altında düzenlenmiş bölümleri alıntılamak için “3” girin. Orijinal belgenizde dört tane ikinci düzey yer işareti varsa, her birinin kendi ikinci düzey yer işareti adları olan ve varsa gerekli dosyaları içeren dört alt klasör oluşturulur. Ana klasör orijinal dosyaya göre adlandırılır.
Varsayılan olarak, ortaya çıkan PDF dosyaları (eşlik bölünmesi dışında) yinelenen sayı daima artırılarak « Kesim 001 - [özgün dosya adı] «, «Kesim 002 - [özgün dosya adı] « şeklinde adlandırılır. Sonuç kesimlerinin dosya numaralandırması (Basamak Sayısı, Başlangıç Numaralandırması, Numaralandırma Artışı) parametrelerini gerektiği gibi belirtmek için Numaralandırma Seçeneleri seçeneğine tıklayın.
Klasöre Gözat iletişim kutusunu görüntülemek için Tamam'ı tıklatın ve bir klasör seçin veya bölünmüş belgeleri kaydetmek için yenisini oluşturun. Çıkış dosyaları için, farklı bölme işlemlerine ait çıkış sonuçlarının üzerine yazılmasına engel olan bir klasör yapısı düzenlediğinizden emin olun.