İzlenen Klasörler ve Tarama Gelen Kutuları

Gelen taranmış sayfaların veya farklı dosya türlerinin PDF biçimine dönüştürülmesini otomatik hale getirmek için, izlenen klasör veya Tarama Gelen Kutusu ayarlayabilirsiniz. Her ikisi de yalnızca Power PDF Advanced’de kullanılabilir. Tek bir Tarama Gelen Kutusu ve tek bir izlenen klasör belirtilebilir. Klasörler, bilgisayarınızdan erişebildiğiniz dosya yapısının herhangi bir düzeyinde olabilir.

 

İzlenen bir klasör çok çeşitli dosya türlerinden girdi alabilir ve onları neredeyse anında PDF’lere dönüştürebilir. Buna karşılık, Tarama Gelen Kutusu yalnızca tarayıcıdan veya dosya aktarımından klasöre girebilen PDF ve TIFF dosyalarını kabul eder.

 

İzlenen Klasör

Bu klasör Power PDF Advanced tarafından izlenir ve sonuçlar sizin tanımladığınız bir hedef klasöre yönlendirilir. Bir kerede tek bir hedef klasöre izin verilir. Bu, izlenen klasörle aynı klasöre başvuruda bulunabilir (bu önerilmez, çünkü gelen PDF dosyalarında ad çakışmaları olabilir). Normalde, izlenen klasör bir ağ konumuna sahiptir ve hedef klasör de yerel bilgisayarınızda bulunabilir. Gelen belgeler görüntü dosyaları, internet dosyaları veya MS Office'ten düzenlenebilir dosyalar olabilir.

 

İzlenen Klasör iletişim kutusu, klasörleri tanımlamanıza, izleme kurallarını ayarlamanıza ve dönüştürme ayarlarını belirtmenize olanak tanır.

İzlenen bir klasör ayarlamak için

 

İzlenen klasör simgesi

  1. İzlenen Klasör iletişim kutusunu açmak için Gelişmiş İşleme > Eşleştir > İzlenen Klasör’de İzlenen Klasör seçeneğini tercih edin.

  2. Panelin üst kısmında İzlenen Klasörü Etkinleştir onay kutusunu seçin.

  3. Kaynak’a tıklayın ve alt klasörleriyle birlikte veya alt klasörler olmadan izlenecek klasörü bulun.

  4. Açılan listeden dosya türünü seçin. Desteklenen tüm dosya türlerini veya yalnızca birini seçin.

  5. Hedef’e tıklayın ve dönüştürülmüş dosyaların teslim edilmesini istediğiniz klasörü bulun.

  6. Dönüştürülmüş çıkış dosyaları için Dosya Türü seçin. TIFF (tek veya çok sayfalı), PDF (PDF/E, PDF/UA, PDF/X ve PDF/A seviyeleri gibi farklı standartları içeren Normal veya Aranabilir) veya Unicode Metin seçin.

  7. Opsiyonel olarak Ayarlar seçeneğine tıklayın ve OCR kullanarak yalnızca görüntüden oluşan dosyaları nasıl işleyeceğiniz gibi varsayılan parametreleri değiştirin.

  8. PDF'e kaydetmek için Uyumluluk listesinde istenen PDF (PDF, PDF/A, PDF/X, PDF/UA, PDF/E) alt standardına tıklayın veya kaynak dosyanın biçimini kullanmak için PDF Olduğu Gibi seçeneğine tıklayın. Daha sonra bir Renk profili seçmek için varsa daha küçük Ayarlar düğmesini tıklatın. Farklı PDF standartlarına ilişkin ayrıntılar için, bkz. PDF Sürümleri Hakkında.

  9. Çevrimiçi okuma için uygun olan Doğrusallaştırılmış PDF üretilmesi için isteğe bağlı olarak Web Görüntülemesi İçin İyileştir onay kutusunu seçin. Farklı PDF standartlarına ilişkin ayrıntılar için, bkz. PDF Sürümleri Hakkında.

  10. Opsiyonel olarak girdi dosyası içeriğini bir PDF/UA uyumlu çıktıya dönüştürmek için PDF/US ile Uyumluluk seçimini yapın. Bu onay kutusunu seçerseniz Etiketleri kaldır onay kutusu ve Uyumludur liste kutusu seçimleri kaldırılır ve otomatik olarak devre dışı bırakılır.

  11. Kaynak PDF belgelerinde bulunan özgün etiketleri ortadan kaldırmak için isteğe bağlı olarak Etiketleri kaldır onay kutusunu , seçin. Bu onay kutusu tüm PDF dosya türleri için kullanılamaz.

  12. Çıktıyı siyah ve beyaza dönüştürmek için isteğe bağlı olarak Griye dönüştür onay kutusunu seçin.

  13. İsteğe bağlı olarak İş Akışı Kullan onay kutusunu seçin ve bir iş akışı dosyasına göz atın.

  14. Bitmiş kaynak dosyaların dönüştürme sonrasında nasıl işleneceğini belirtin:

  1. CPU iş yükünü kontrol etmek için CPU Seçeneklerini seçin. Sıralı işlem için İşçi İşlem Sayısını Sınırla özelliğini 1'e ayarlayın veya paralel görev işleme için daha yüksek bir sayıya ayarlayın. (Daha yüksek değer, daha yüksek CPU yükü anlamına gelir.) Maksimum değer, donanım kapasitenize göre ayarlanır. Diğer dosya türlerinden dönüştürme yapıldığında, işlem sayısı ikinin üzerinde olamaz.

  1. Tamam'ı tıklatarak izlenen klasör kurulumunu onaylayın. İş akışı kullanmak, tüm gelen dosyalara tanımlı bir eylem kümesi uygulamak anlamına gelir. Onay kutusu, yalnızca en az bir iş akışı oluşturulduğunda etkin hale gelir. Bu işlem otomatik olduğundan, iş akışındaki etkileşim gerektiren adımların tamamı gerçekleştirilmez.

 

İzlenen klasörü kullanmak için

Geçerli bir dosya izlenen klasöre girdiğinde, program başka dosyaların gelip gelmediğini anlamak için birkaç saniye bekler. Dosyaların gelişi durduğunda dönüştürmeyi başlatır ve İzle ve Dönüştür iletişim kutusunda ilerleme durumunu görüntüler. Şunları yapabilirsiniz:

 

İzlenen klasörü geçici olarak devre dışı bırakmak için, iletişim kutusunun üst kısmındaki onay işaretinin seçimini kaldırın.

 

Tarama Gelen Kutusu

Tarama sonuçlarının Power PDF’te otomatik olarak kullanılabilmesi için, Tarama Gelen Kutusu'nu ayarlayın. Aynı anda tek bir Tarama Gelen Kutusu çalışabilir.

Tarama Gelen Kutusu özel bir tür izlenen klasördür: tarama aygıtınızın tarama hedef klasörüne göz atmak ve bunu gelen dosyalarla ilgili bildirimleri almak üzere tarama gelen kutunuz olarak belirlemek için. Bu işlevde otomatik dosya dönüştürmesi yoktur. Gelen taramalarınıza eriştiğinizde, onları bu ayrılmış klasörden açarsınız veya Power PDF'in içinden bu klasöre göz atarsınız.

Tarama Gelen Kutusu kurmak için

  1. Dosya > Seçenekler'i açın ve Tercihler iletişim kutusunda Otomasyon > Sunucu Bağlantıları > Tarama Gelen Kutusu / Hızlı Bağlan'ı seçin.

  2. Tarama Gelen Kutusu Bildirimini Etkinleştir: tarama gelen kutusu klasörünüze yeni dosyalar yerleştirildiğinde bir bildirim gösterilmesi için bunu açın. Windows görev çubuğunun sağ tarafındaki bildirim alanında bildirim simgesi gösterilir.

  3. Tarama için kaynağı belirtin:

Çalışma ortamınızda Kofax eCopy ShareScan ağ taraması kullanılıyorsa Hızlı Bağlan Ayarları'nı yönetebilir, bildirimleri etkinleştirebilir, bir klasör seçebilir ve ek Hızlı Bağlan klasörleri belirtebilirsiniz.

  1. Gelen taramalara nasıl erişileceğini ayarlamak için Seçenekleri Aç'ı kullanın:

Tarama Gelen Kutusu'nu kullanmak için

Görev çubuğunun bildirim alanında Tarama Gelen Kutusu simgesi gösterilir. Tarama Gelen Kutusu'na her yeni TIFF veya PDF dosyası girdiğinde size öneride bulunur. Tarama Gelen Kutusu iletişim kutusunu açmak için bildirim baloncuğunu tıklatın. Ayrıca bunu istediğiniz zaman aşağıda açıklandığı gibi açabilirsiniz:

Tarama gelen kutusu simgesi

  1. Tarama Gelen Kutusu iletişim kutusunu açmak için Gelişmiş İşleme > Dosya altında Tarama Gelen Kutusu'nu tıklatın.

  2. Bu işlem, Dosya > Seçenekler > Otomasyon Sunucusu Bağlantıları > Tarama Gelen Kutusu / Hızlı Bağlan altında ayarladığınız tercihe bağlı olarak, Gelen Kutusundaki silinmemiş tüm dosyaları veya en sonuncuyu listeler.

  3. İletişim kutusunda, seçilen belgenin ilk sayfasının küçük resmi görüntülenir.

  4. Diğer sayfalara geçmek için Önizleme penceresinin altındaki denetimleri kullanın.

  5. Belgeyi Power PDF'te açmak için 'ı veya çıkmak için İptal'i tıklayın.

seçildiğinde, PDF dosyaları doğrudan açılır ve TIFF dosyaları PDF'e dönüştürülür; bu işlem biraz zaman alabilir. Dosya açıldıktan sonra, tercih olarak bunu belirttiyseniz dosya Tarama Gelen Kutusu'ndan silinir. Bunu yaptıysanız, PDF'i istediğiniz konuma kaydettiğinizden emin olmalısınız. Kaydetmeden kapatmaya çalışırsanız, bir uyarı alırsınız.